30 March 2010

snooker - aniversarea finalei din 1985


Steve Davis si Dennis Taylor vor aniversa trecerea a 25 de ani de la finala de CM din 1985, printru-un meci de un frame la Sheffield.

Nord-irlandezul l-a invins pe Davis cu 18-17, intr-o finala care s-a hotarat in meci decisiv, la bila neagra, si care a adunat 18.5 milioane de telespectatori care au stat in fata micilor ecrane asteptand incheierea disputei mult pana dupa miezul noptii.

Meciul se va rejuca pe 29 aprilie, la Crucible, in timpul editiei de acest an a Campionatului Mondial.

Steve Davis s-a calificat in tabloul principal, particpand pentru a 30-a oara la un CM, in trimp ce Dennis Taylor s-a retras din circuitul profesionist in 2000, in prezent fiind parte din echipa de comentatori ai BBC TV.
(bbc.co.uk)


2 comments:

  1. Hristos a inviat! Magistral, magistral...Modul in care Steve Davis a aratat ca nu varsta(John fiind mult mai tanar)ci experienta si nu in ultimul rand inteligenta in jocurilor mari, este secretul. Aseara a fost magistral,in prima sesiune din 16-zecimi. Trebuie sa fii vazut uluiala de pe fata lui Higgins, care nu stia daca este adevarat ce se intampla, si daca nu cumva teleportat fiind, joaca undeva prin anii 80, meciul cu Steve.

    ReplyDelete
  2. Adevarat a inviat!

    da, Steve Davis mai are din cand un cand sclipiri ale jucatorului care a fost; dar din 2005, de la finala cu Ding din UK championship nu a mai reusit mare lucru. Am vazut ca John a recuperat destul de bine... sa vedem cum se termina; din punctul meu de vedere este un meci deschis.

    ReplyDelete