30 May 2012

zzZzz

Cand toate simturile incep treptat sa mi se estompeze si sa intre in repaus, cand trupul meu aflat in pozitia ideala de dormit parca ar pluti pe un nor de somn si vise, cand singurul lucru care m-ar mai putea urni este un gandac sau un fluture, parca tot ce lipseste din acesta stare de beatitudine este zgomotul imposibil al propriului meu sforait. Simt nevoia absolut tampita de a sforai – nu acel sforait pe care toti il putem imita in joaca, ci nevoia unui sforait autentic – acel sforait semn al relaxarii totale, al vulnerabilitatii sau al unei oboseli peste masura, sforaitul din toti plamanii sau fosele nazale, sforaitul care, in linistea noptii, parca ar veni dintr-o alta lume.
Nu reusesc, si stiu ca nu pot, pt ca m-am auzit candva, prin vis, in momentele de maxima oboseala, pufaind.
 Tind sa cred ca, uneori, sforaitul este o forma de exprimare a unui soi de fericire sau liniste sufleteasca, sau de pierdere de exterior, insa singura forma ramasa de constientizare a propriei existente (ceva care scoate zgomote trebuie ca exista).
Daca mi-as mai aminti lecturile de demult despre calatoriile astrale, as crede ca sforaitul este trupul chemandu-si sufletul inapoi, sau un fel de far/ pista de aterizare pentru suflet - care isi recunoaste corpul dupa sunetul sforaitului.
In fine. Din cate am cercetat, deosebirea (mecanica?) dintre mine si preafericitii sforaitori nu ar fi pozitia trupului, a capului ori a oboselii acumulate peste zi, ci lipsa polipilor (nazali) – operati prin copilarie.
Oh, blestematie!

28 May 2012

Moonshine

‎"Well my eyes are closed, but my heart's on fire
>Because the clock is approaching the midnight hour
I leave my window open, all the lights are out
And from the darkest night comes the lightest shout"
katie melua -- moonshine
Cam asa si cu mine...
(sursa foto: aici )

24 May 2012

24 mai 1966

* "I didn't study; I live. You can't study these things - life teaches them to you. You don't find them in a book... I've read a lot of Socrates on Page 3 of the Sun."

* "Sometimes in life one experiences an emotion which is so strong that it is difficult to think, or to reason. Sometimes you get submerged by emotion. I think it's very important to express it - which doesn't necessarily mean hitting someone. I am very mistrustful of people who are constantly over-intellectualising things. It kills passion. You have to allow yourself to lose control from time to time."

* "I feel close to the rebelliousness and vigor of the youth here. Perhaps time will separate us, but nobody can deny that here, behind the windows of Manchester, there is an insane love of football, of celebration and of music."

* "I am God."

* "Football is like making love, if you can't last 90 minutes like me, you wont win"

* "I had heart, and I know without heart you cannot play."

* "No, it is me." (After being asked whether Zinédine Zidane or Michel Platini was the greatest-ever French footballer)

* "Goals are like babies... They are all beautiful."

20 May 2012

Lecturi cu jazz

16 mai 2012 - Cafe at Foyle's/ Ray's Jazz Stage
Zhenya Strigalev/Liam Noble Duo

Am fost zilele trecute la Cafe at Foyle's pentru o serata de jazz cu Zhenya Strigalev/Liam Noble Duo. Nu stiam ce si cum, dar am fost, sunt incantata si de muzica si de atmosfera: un soi de jazz avangardist, un neo-jazz, unde saxofonul este in disonanta cu pianul, antrenand urechea in a percepe doua feluri de linii melodice concomitent, iar creierul in alegerea uneia pe care sa o urmeze constient. Pentru ca pianul era in surdina, am ales saxofonul - un fel de anti-muzica, dintr-un instrument pe care in mod obisnuit il percep ca romantic. Duo-urile au alternat cu solo-urile ilustrand maiestria fiecarui muzician, si mi-au incantat in sfarsit simturile (- pana atunci putin inhibate de ceea ce percepeam a fi dezacord), alaturi de aroma de cafea, vanilie sau ceai de lamaie care m-a inconjurat de la vecinii de muzica si lectura. Mai mult nu ma pricep sa spun, decat ca Foyle's Cafe este un fel de amestec intre cafenea si sala de lectura, un loc de stat, savurat o carte asortata cu ciocolata calda, inghetata si jazz, intr-o atmosfera unde sunetele muzicii si cuvintele cartii se percep deosebit - o sinestezie aproape totala.

(sursa foto: laptopfriendlycafes.com)

Despre faptul ca dupa concert am vizitat libariile Foyles - care se intind si se inalta pe vreo 4 niveluri, ca m-am simtit saraca si nefericita, ca mi-as fi dorit nshpe mii de carti, ca desi aproape toata viata mea inseamna carti, inca mai am atatea de stiut, nu mai "zic" nimic...

9 May 2012

1 albastru/ luna

Se pare ca albastrul meu se arata mai rar decat speram; am gasit insa unul colosal, surprins de Mazi in bazarul din Istambul. Imi doresc asa ceva, suprem! Unul, trei, cinci... sa-mi schimbe culoare privirii si a sentimentelor.
Te poti pierde intr-o culoare, in lumina, asa cum calatoresti intr-o carte, melodie sau privire; iar uneori, cele mai frumoase calatorii sunt in culorile propriilor ganduri...

6 May 2012

Reminder

 
 (sursa foto: lavieboston.com)
* De printat zeci si zeci de pagini si de lipit pe retina, in ganduri si de suflet.;
* De cautat curcubeie si lumina chiar si prin ploaie.
* De detoxificat de cei/ ceea ce intuneca orice forma de zambet, sentimente, speranta sau idee de creatie.
* De redevenit si regasit Eu.
* De reintors la viata.