1 January 2014

La Mult Revelion!

De cele mai multe ori, cand ma aflu expusa unui eveniment care presupune urari, cuvintele uzuale par a fi ramas fara de Sens:

''La Multi Ani!" imi pare o urare abuziva;
"sanatate" - este ceva necesar, insa prozaic;
"bucurii"(le) - sunt situate undeva jos, ca intensitate, pe scala fericirii, in timp ce eu doresc Maximul;
''fericirea" insa, este un cuvant care sperie;
"Happy Birthday"/ "Happy New Year"/ "Joyeux anniversaire", in schimb, imi par foarte riguroase, si cam singurele (in afara de "Craciun fericit"), care amintesc omului de Fericire - chiar daca, in context, trecatoare. Astfel de urari, insa, in ciuda sensului sincer si frumos, par a epata.

Ieri insa, in timp ce il imparteam in gand in mini-cuvinte si sensuri, si jocuri de cuvinte si sensuri, m-a izbit semnificatia cuvantului "Revelion". Indiferent de istorie si etimologie, m-am hotarat sa-l privesc si sa-l alcatuiesc, paradoxal, din "Rêve/ Rêver" - vis/ a visa, si, in acelasi timp din "Réveil/ (se) Réveiller" - trezire, a se trezi -- ceea ce seara de revelion semnifica pentru mine, si ceea ce le doresc tuturor:

Promisiuni intru fericire, si vise si sperante care sa devina real, hotarari de a nu mai lasa sensurile sa se piarda, incrancenare si determinare, optimism si seninatate, energie, zambet, iubire, miracole si extaordinar, curajul de a infrunta teama de fericire si de a ramane fara vise de implinit, lupta cu Timpul... Totul!
Asadar La Mult Revelion - Trezirea la Vis si Sens!

1 comment:

  1. Un an veșnic tânăr și ferice, cât de albastru îl vrei :)

    ReplyDelete