24 April 2010

snooker - CM 2010

S-a facut deja aproape o saptamana de Campionat Mondial, in care prima runda s-a incheiat previzibil - cu doua exceptii poate, iar cea de-a doua a inceput cu cateva surprize.

Asadar, in prima runda Stephen Hendry l-a invins in joc decisiv pe Zhang Anda, Ken Doherty a pierdut cu 4-10 in fata lui Mark Selby (ceea ce nu era de neasteptat, insa ceea ce ma surprinde este cum jucatorii care ies din top 16 se adapteaza cumva nivelului de joc al celorlalti, in loc sa-si-l imbunatateasca astfel incat cu greu reusesc sa-si recapete locul pierdut din clasament; vezi Matthew Stevens, KenDo, Jimmy White etc), iar Marco Fu a fost invins tot in decisiv de catre Martin Gould. Tot Martin Gould este si una dintre surprizele celei de-a doua runde, unde il conduce pe Neil Robertson cu 11-5, iar Steve Davis pe John Higgins cu 9-7; primul sfert-finalist este Mark Allen (13-5 cu Mark Davis), care a reusit deocamdata cel mai mare break al turneului, un break aproape de maxim, de 146p.


*****

Prima runda – cel mai bun din 19 frame-uri

John Higgins 10-6 Barry Hawkins

Mark King 9-10 Steve Davis

Neil Robertson 10-5 Fergal O'Brien

Marco Fu 9-10 Martin Gould

Ali Carter 10-4 Jamie Cope

Joe Perry 10-4 Michael Holt

Ding Junhui 10-1 Stuart Pettman

Shaun Murphy 10-7 Gerard Greene

Stephen Maguire 10-4 Stephen Lee

Peter Ebdon 5-10 Graeme Dott

Mark Allen 10-4 Tom Ford

Ryan Day 8-10 Mark Davis

Mark Selby 10-4 Ken Doherty

Stephen Hendry 10-9 Zhang Anda

Mark Williams 10-5 Marcus Campbell

Ronnie O'Sullivan 10-7 Liang Wenbo*****

Runda a doua – cel mai bun din 25 frame-uri

John Higgins v Steve Davis

Neil Robertson v Martin Gould

Ali Carter v Joe Perry

Ding Junhui v Shaun Murphy

Stephen Maguire v Graeme Dott

Mark Allen 13-5 Mark Davis

Mark Selby v Stephen Hendry

Mark Williams v Ronnie O'Sullivan


*****

Acum ca am stabilit ce a fost, sa vedem ce va fi: cred ca vor fi meciuri echilibrate, valoarea jucatorilor ramasi in competitie fiind destul de apropiata (mark w vs ronnie; ali carter vs perry), meciuri cu victorii categorice (ding vs shaun murphy; mark selby vs hendry), si meciuri cu rezultat-surpriza (john vs steve davis); si este deja o editie de CM in care Martin Gould a intrat in istorie.

Si inca un an in care nu-i voi avea pe Mark si Ronnie in finala, in schimb un an in care am putea avea o finala cat 13 intre Steve Davis – Stephen Hendry…


No comments:

Post a Comment