20 November 2010

Gaudeamus - achizitii

A trecut si Gaudeamus 2010, o editie sub semnul chibzuintei, desi in ciuda listutzei, as mai fi cumparat si Faust (pe care il vreau totusi in traducerea lui Blaga), ceva de lingvistica – rodica zafiu sau gabriela pana-dindelegan, o marguerite duras sau un roland barthes de la ed cartier, umberto eco, un murakami (haruki), si cateva carti pe care in facultate si liceu le cautam disperat: bouvard si pecuchet, rosa del conte – eminescu sau despre absolut, racine, balzac – la maison du chat qui pelote.

Am cumparat totusi:
sylvia plath – clopotul de sticla
johnatan coe -- casa somnului
daniel c. dennett – tipuri mentale
justus noll - wittgenstein & david pinsent


As mai fi vrut si Gunter Grass – „Anestezie locala”, dar chiar si cu presupusa reducere mi s-a parut prea mult, mai ales dupa nebunia de astazi. Cu „Tipuri mentale” am ezitat umpic, dar m-a convins gandul ca este o completare sau o alta perspectiva la „Cum gandeste creierul” – William H. Calvin. Cat despre cartea lui Paul Ricoeur, cred ca imbatranesc, imi pierd vederea, si nu gasesc si io „Despre traducere” – ca ultima solutie va trebui sa ma interesez de un abonament la bcu.

In continuare, despre „epistemologia nebuniei”.

5 comments:

  1. Eu am luat 6 carti, toate de la Humanitas. Cam slabute reducerile. 2-3 lei fata de pretul din librarie. Oricum m-am bucurat mult pentru noul roman al lui Coetzee (unul dintre favoritii mei. am citit 4 de la el pana acum) si pentru a doua parte a tetralogiei Marea fertilitatii a lui Mishima.
    154 lei cartile + 4 lei intrarea = 158 lei. Cam scump, dar merita, nu ?

    ReplyDelete
  2. Ricoeur mi se pare c-am vazut.

    ReplyDelete
  3. @ Gabriel: dap, unele edituri au avut reduceri rusinoase, dar asta e! Cand nu poti rezista unei carti, cam esti pe pozitia de inferioritate.
    Rareori am regretat banii pe care i-am dat pe carti, deci, presupun ca merita.
    Acum... de doi autori am aflat (Coetzee & Mishima), mai sunt patru :p

    @bhuttu: n-am vazut deloc 'despre traducere', iar pe site la polirom, inca apare ca epuizata :(

    ReplyDelete
  4. Ceilalti patru : laureatul Nobel din acest an, luareatul cu Nobel din 1988 si doi nelaureati, autori mai putin cunoscuti (cel putin mie).

    ReplyDelete
  5. cat de clar a devenit totul! autorii, si mai ales titlurile! bine ca nu bagi formule matematice sau cine stie ce cod de descifrat, numai de tine stiut! :D

    ReplyDelete