29 November 2011

Gaudeamus 2011 -- achizitii

* borges -- cartea de nisip (polirom)
* donna tartt -- istoria secreta (polirom)
* amelie nothomb -- in necunostinta de cauza (polirom)
* amelie nothomb -- combustibilii (polirom)
* matei visniec -- orasul cu un singur locuitor (paralela 45)
* matei visniec -- omul cu o singura aripa (paralela 45)
* alfred jarry -- superbarbatul (art)
* alfred jarry -- superfemeia (art)

Gaudeamus-ul acestui an a inceput promitator, pana mi-am dat seama ca nu am gasit tocmai cartile pe care mi le doream mai mult (Murakami - La capatul lumii... si Ondaatje -- Masa pisicii), moment in care am lasat naibii listutzul si mi-am permis sa-mi pierd mintile printre carti.
Pe langa cele deja cumparate, am gasit si ultimele doua carti care-mi lipsesc pt a avea colectia completa Amelie Nothomb -- mi-am spus insa, ca targurile urmatoare vor avea un strop de minus farmec fara Amelie pe lista.
Am cumparat insa Matei Visniec, si as fi cumparat si mai mult daca mi-ar fi permis finantele, pt ca abia acum cateva luni am citit 'Ultimul Godot' si 'Caii la fereastra' si de multa vreme nu am mai citisem - nu numai teatru, dar o piesa care sa-mi placa atat de mult, incat sa o fi recitit de trei ori la nici o saptamana dupa ce am terminat-o.
Am depasit planurile si cu doua carti de Alfred Jarry ale caror titluri nu m-au prea incantat, dar pt ca este el, creatorul si intemeietorul Patafizicii, simt ca vor fi o surpriza.
Mi-ar fi placut sa gasesc la targ si standul editurii Muzeului Literaturii - pt a-mi mai completa seria Manuscris, o colectie sub forma de facsimil, cu fragmente de proza, jurnal sau poezii ale catorva dintre scriitorii cu manuscrise expuse la MLR; un mic muzeu al literarurii in propria-ti casa; sa fie - cred - vreo doi-trei ani de cand nu mai participa la targ.

Am gasit si Faust, insa eu imi amintesc (poate eronat) ca l-am citit in traducerea lui Lucian Blaga; caut, deci, acea traducere.
In rest, niciun Dictionar sarb-roman si invers, desi am zarit unul roman-thai (wtf!!!). In si mai rest, simt ca m-am abtinut destul de bine. Uf!

2 comments:

  1. Ondaatje e sigur la Humanitas Kretzulescu si foarte probabil la cele mai multe librarii. Pacat ca n-ai prins nici o reducere la el, tho'. Visinec scrie inept, da' ma rog, fiecare cu ale lui... Patafizica? Sigur ca da, si eu sunt tatal pitulului.

    ReplyDelete
  2. pai bine; cand vii cu argumente, da-mi un semn.

    ReplyDelete