26 February 2012

Sous le ciel de Paris

Cateva zile de Paris, cu Montmartre, Sacré-Coeur, si Père Lachaise, macarons si omelette du fromage. "Au soleil, sur la pluie, a midi ou à minuit", putin conteaza; hotelul va fi cat de aproape posibil si financiar acceptabil de Bazilica, poate si cu putina vedere inspre, desi imi doresc ca macar pentru o zi sa locuiesc intr-o camera cu ferestre imense, chiar vis-à-vis, sa stau in pat sau intr-un balasoar, citind, scriind ori mazgalind, sau pur si simplu lancezind boem, si sa o privesc printre pletele a ceva ce seamana cu niste salcii, cazuta in blegomanie.
(brassai.com)
Stiu ca si acum voi rata multe dintre obiectivele obisnuite - nu-mi pasa. Pentru cinci zile voi fi de-a orasului; doar ca admirativa, in loc de indiferenta.

*****
Tocmai am descoperit ca Ville-d'Arvay, locul unde este Mormantul lui Boris, se afla oarecum aproape de oras; daca reusesc sa dau de cap unui traseu comprehensibil, dupa mine, potopul!!! De fapt... cred ca mai degraba m-as face scut, sa-L apar de potop.

2 comments:

  1. Acel admirabil semn de exclamare inscris intr-un triunghi reprezinta "caderea in blegomanie" ?

    ReplyDelete
  2. :D nu, bre! probabil ceva legat de copyright, desi salvez linkul sau numele site-ului unde am gasit imaginea in chiar denumirea pozei.

    ReplyDelete