11 December 2009

uk championship - 1/4 final


Se pare ca provocarea in UK Championship abia acum incepe pentru Ronnie O’Sullivan, care il va intalni in semifinala pe campionul mondial en-titre si no 1 mondial John Higgins, dupa ce l-a invins cu 9-3 pe Mark Selby – un scor care tinde sa devina recurent in evolutia lui Ronnie la acesta editie a competitiei, el incheind meciurile din rundele precedente cu acelasi scor (9-3 cu Matthew Stevens, Peter Ebdon, Mark Selby).


(sursa foto: bc.co.uk)


Desi meciul dintre cei doi englezi a inceput promitator, a devenit repede evident ca meciul se va incheia destul de in stilul lui Ronnie (rapid adica), chiar daca Mark Selby a dovedit de multe ori de-a lungul carierei ca poate reveni hotarator in joc; si Ronnie i-a oferit destul sanse de a face meciul mai palpitant.


"The scoreline flattered me; Mark had his chances but he didn't take them. It's a win I suppose, but it's hard to be happy or filled with any joy. I could have been more clinical."


Si meciul dintre John Higgins si Liang Wenbo s-a dovedit a fi destul de fad, poate cu exceptia celui de-al patrulea frame al partidei, cand o spargere ratata a ceea ce mai ramasese din manunchiul de bile rosii l-a oprit pe John Higgins din realizarea celui de-al 6-lea break maxim al carierei.


Ding Junhui in schimb, s-a aflat de doua ori la conducere in meciul cu Ali Carter: la inceputul celei de-a doua sesiuni 5-4, si in jocul decisiv la 9-8, in timp ce, cu ceva emotii, Stephen Maguire l-a invins pe Peter Lines cu 9-5, dupa ce acesta a reusit sa recupereze trei frame-uri consecutive in sesiunea a doua a meciului.


Semifinalele asadar:

Ding Junhui v Stephen Maguire (vineri)

Ronnie O'Sullivan v John Higgins (sambata).


Si rezultatele sferturilor de finala:

Ronnie O'Sullivan 9-3 Mark Selby

John Higgins 9-2 Liang Wenbo

Ding Junhui 9-8 Allister Carter

Peter Lines 5-9 Stephen Maguire.


3 comments:

  1. Ding l-a scos pe Maguire. :( Pentru finala il sustin pe Higgins, e mai putin capricios si o sa respecte jocul.

    ReplyDelete
  2. eu pe Ronnie l-as prefera, chiar daca si John imi este drag... si culmea, cred ca tocmai pentru nonconformismul si nebunia jocului si a gandurilor lui il prefer. De fapt, nu m-ar mira ca acestea sa rezulte tocmai dintr-un prea mare respct pentru Joc.

    ReplyDelete
  3. P.S. imi pare putin rau pt Maguire... trece prin niste momente dificile, si i-ar fi prins bine o finala...

    ReplyDelete